Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.06.2023 13:53 - Василий Голубев заявил, что Ростовская область вместе с президентом Путиным. (с)
Автор: syrmaepon Категория: Политика   
Прочетен: 403 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2023 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                            ~~~

image

                                                                             ~~~

image

                                                                              ~~~

image

да!!!





Тагове:   война,   РФ,


Гласувай:
1



1. syrmaepon - @etorostov
24.06.2023 13:56
«В истории России были времена, когда наше общество хотели расколоть и разжечь пламя гражданской войны. Президент в своем обращении напомнил: однажды это уже было в нашем отечестве, и это привело к катастрофе. Дон хорошо помнит то горькое время. Нельзя этого допустить снова. Ростовская область вместе с Президентом! Уважаемые земляки, мы должны быть едины!», — написал Голубев.
цитирай
2. syrmaepon - Втората снимка от @mi3ch :
24.06.2023 13:58
Штурм Бахмута продолжался почти 11 месяцев. Ростов-на Дону взят за три часа. Воронеж — за час. Надо признать, что квалификация ЧВК Вагнера все время повышается. Нужно только идти в правильном направлении. Дорога на Москву открыта.
p.s.
Авиация России наносит удары по трассе М-4, по которой двигаются бойцы ЧВК Вагнер. Путин опять бомбит Воронеж.
цитирай
3. syrmaepon - Кидайте в коменти мемасики! Їх сьогодні дуууже багато смішних) (с)
24.06.2023 14:17
- Наконец-то шойгу и герасимов начали поставлять снаряды вагнеру...., но есть нюанс)))
- Заводы НАТО работают на полную мощь, но так и не могут удовлетворить потребность ВСУ в попкорне" (с)

- Минобороны РФ на утро: «Уничтожено 500 000 вагнеровцев, 30 000 танков и другой бронетехники ЧВК, взято в плен три Пригожина»


цитирай
4. syrmaepon - Путин / за тези, които се интересуват/ :
24.06.2023 14:56
http://www.kremlin/events/president/news/71496
цитирай
5. syrmaepon - - А что сегодня у кацапов по ящику? (с)
24.06.2023 20:45
- Вагнер вместо Чайковского? (с)

- Нибелунги или Тангейзер? (с)
цитирай
6. syrmaepon - Vladislav L Inozemtsev :
24.06.2023 21:03
Събитията от тази нощ, разбира се, са много вълнуващи и според мен могат да бъдат началото на големи промени. Никога не съм залагал на Пригожин като звезда на руската политика и не залагам на него сега (много странно е, че съобщението за образуването на наказателно дело по обвинение в бунт от ФСБ не беше придружено от съобщение за плащане на 20 милиона долара за екстрадиция на бунтовник -....) - неговите мисли и намерения се разминават твърде много с интересите на руските елити и активната подкрепа на населението не е и ще отсъстват.
Най-интересни обаче остават две истории.
От една страна, настъпи моментът руската висша класа да вземе решение. Идиотизмът на Шойгу и други близки приятели на Путин (и, разбира се, на самия президент на първо място) задейства разрушаването на система, която преди беше удобна за чиновниците и олигархията. Бунтът и предполагаемото напускане на Путин от Москва е чудесен момент за обявяване на президента за болен, назначаване на действащ министър-председател, смяна на ръководството на армията и прехвърляне на армията под контрола на тези, които могат да се справят с бунта. В същото време Министерството на вътрешните работи и ФСБ след резултатите от процеса с голямо удоволствие ще поставят вагнеровците на мястото,от което Путин и Пригожин ги пуснаха.
Сто дни по-късно се провеждат президентски избори, които с подкрепата на парите на големия бизнес са спечелени от някой и здрави членове на екипа на Путин, а самият бивш президент, след като малко подобри здравето си, е изпратен за дълго рехабилитация в Хага.
От друга страна, фронтът в Украйна се разпада като западния фронт на руската армия през 1917 г., а въоръжените сили на Украйна достигат границите на Украйна през 1991 г. (най-вероятно дори Крим няма да бъде защитен в тази ситуация).
С други думи, сега настъпва много интересен момент, но той може да бъде само радостен за Русия,ако нацията излезе от ступора си и започне да действа, коригирайки грешките от 1999 г., когато сдадоха властта в държавата на малоумник и психопат.
цитирай
7. syrmaepon - @watermelon83
24.06.2023 21:41
И така, към аналогиите: отначало всички говореха за "похода към Рим", а сега от трудния език на Владимир Владимирович изплува и февруари ... 1917 г.......

Шествието на Мусолини (или по-скоро неговите черноризци, тъй като самият дуче беше в Милано и се готвеше да отблъсне атаките на полицейски бронирани автомобили срещу редакцията на неговия вестник) беше успешен главно поради факта, че настоящият министър-председател на Италия не успя да привлече подкрепата на краля. Савоя отказа да подкрепи правителството и да даде заповед за потушаване на бунта. Армията и полицията останаха в казармите, без да пречат на нацистите да се придвижат към столицата....
Путин, бидейки едновременно върховен Г. и действителен ръководител на правителството, трудно, но въпреки това написа призива, като директно нарече случващото се бунт. ....
С 1917 г. също всичко не е толкова просто. От една страна, военно-политическата ситуация извън и вътре в Руската федерация повече от напомня за последният руски самодържец, който загуби империята си, а от друга страна ... Москва все още се контролира от правителството, а в Русия столицата е всичко, добре, или почти всичко. В същото време Путин направи характерен паралел с военното положение на фронта и състоянието на тила, демонстрирайки за пореден път пълно непознаване на историята.....Походът на първият Лъжедимитрий. Ето и смелите лидери, и състава на тяхната армия, и скоростта на действие, и мудните контрамерки на Кремъл.
Коментар: Для полного погружения в аналогию — а кто тут в роли поляков? (с)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: syrmaepon
Категория: Други
Прочетен: 1471270
Постинги: 653
Коментари: 2203
Гласове: 6317