Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.01 13:17 - Германия започна да се готви за атака на Путин срещу НАТО.
Автор: syrmaepon Категория: Новини   
Прочетен: 695 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Това стана известно от секретен доклад на германското министерство на отбраната. Този документ очертава вероятен сценарий, който започва да се развива през февруари 2024 г. и води до избухването на война до лятото на 2025 г. Всичко започва с нова вълна на мобилизация в Русия и пролетна офанзива в Украйна...

След пожар в склада на Wildberries в Шушари, Санкт Петербург, издирването на 12 служители на компанията продължава. Все още не е възможна връзка с тях. В същото време се появиха предварителни данни за мащаба на щетите от пожара. Според експерти пазарът е можел да загуби 17 милиарда рубли, или един процент от оборота си. В близко бъдеще Wildberries ще започне да плаща компенсации на продавачите за изгорени стоки и да връща пари на клиентите. 

image

Пожар на складе WB в Шушарах придал области имени Ильича облик Мордора, это прекрасно и символично.(с)

Сутринта на 15 януари мина Заполярная във Воркута беше частично наводнена. Това е станало на дълбочина 600 метра в следствие на пробив на подземни води. Според Министерството на извънредните ситуации на Република Коми в мината е имало общо 60 души. На определен авариен обект са работили трима души. Един миньор е загинал. 

На Сахалин също има природни бедствия. Островът беше връхлетян от мощен циклон, който донесе истински снежен апокалипсис. Поривите на вятъра в южната част на Сахалин достигат 25 метра в секунда, видимостта по пътищата е под 30 метра. Около 20 полета бяха забавени на летището в Южно-Сахалинск.   

image

  Новини за аварии в жилищно-комуналните услуги. В Климовск, близо до Москва, е арестуван началникът на котелното помещение Александър Чиков. Той и още двама подсъдими са обвинени за авария, оставила 20 хиляди души без отопление. Оказа се обаче, че Чиков с всички сили се опитва да предотврати тази катастрофа. Близките на Чиков създадоха петиция за освобождаването му. Вече е подписан от 16 хиляди души. 

image

Отоплението в колониите е умишлено изключено за руските затворници, за да бъдат принудени да отидат на фронта. Така условията в затворите трябва да станат непоносими, за да отидат мъжете там в Украйна. Федералната служба за изпълнение на наказанията опроверга това твърдение на правозащитничката Олга Романова. 

Бившият кмет на Владивосток Олег Гуменюк, който беше осъден за подкуп миналия януари, отиде да се бие в Украйна. 

    Най-малко трима войници в една от частите на Новочеркаск платиха по 40 хиляди рубли, за да не отидат да се бият. Характерното е, че за това съдът наложи глоба от 35 хиляди рубли. 

Нападнаха шефката на предизборния щаб на Борис Надеждин в Санкт Петербург Дария Хейкинен.   Странни събития се случват и около провалилата се участничка в изборната надпревара Екатерина Дунцова, която излезе с мирна програма срещу Владимир Путин. Дунцова е задържана от служители на КАТ и изпратена за медицински преглед.







Тагове:   война,   избори,   природа,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. syrmaepon - Вадим Денисенко :
16.01 23:22
Германският "Билд" със статията си за желанието на руснаците да превземат балтийските държави се превърна в своеобразен повод за "почти паника" в поне няколко страни. И това въпреки факта, че германските журналисти де факто описаха това, за което руските пропагандисти говорят през последните 10 години.
А медиите имат един принцип: ако искаш да оцелееш, направи по-голяма сензация. Но въпреки това има две държави, чиито средства за масово осведомяване всеки ден говорят за глобална война - това са Северна Корея и Русия. Единствената разлика е, че корейците озвучават тези неща на ниво първо лице, а руснаците на ниво условен (а не условен) Медведев. Всички останали техни съюзници определено не са готови за глобални войни. Нито Иран, нито Китай, въпреки войнствената си реторика, искат голяма война. Поне сега.

Както се оказа, руската машина може да работи само в една парадигма: да има (полу) марионетен лидер, купени елити и да продължава да дои страната. ..Вторият аспект е, че руснаците вече са заели нишата на главния "вредител" в света. Без технологично и финансово предимство, руснаците могат да запазят собственото си „величие“ само чрез създаване на проблеми, които според руснаците никой не може да реши без тях.
От друга страна, разузнаването, военните и политиците не могат да не реагират на изявленията на медиите, които трябва да заявят, че също се готвят за апокалиптични сценарии. Единственият плюс на цялата тази прото-истерия е, че ключови световни лидери все още запазват хладнокръвие и се опитват да не пресичат червените линии.
Ще има ли трета световна война? Отговорът е недвусмислен: да, ще бъде. Но определено няма да започне през 2024 г. И всичко, което виждаме, са местни игри. Докато светът не е готов за голяма война. И не е необходима на никой от играчите, дори и на Русия. Сега всичко е блъф, политическа интрига там, където има избори, и надпревара за тираж. https://uainfo/blognews/1705410746-vagitnist-tretoyu-svitovoyu-vadim-denisenko-.html
цитирай
2. syrmaepon - @pynyasdoh23
16.01 23:36
При авариитe в комуналнитe услуги вече има графа „пострадали“. Когато се спука тръба, в Нижни Новгород, десет души бяха попарени с вряла вода.
Законът за големите числа в действие. Рано или късно жертвите трябваше да се появят. .. Кражбата убива. Кражбата на комунални бюджети убива и осакатява не по-зле от кражбата на медицински бюджети или каквито и да било други.
Следователно практически няма алтернатива на твърдението, че всичко ще остане както е, всички пари, отделени за „закърпване на дупки“ (а при липса на проекти за модернизация и развитие, остава само закърпване) ще бъдат откраднати. Освен това сега има само една задача, тя е и „основната“ - властите отчаяно се нуждаят да освободят Авдиевка и да превземат Берлин и Париж. Всички останали задачи са второстепенни по отношение на тази, затова дори няма значение какъв процент на износване имат мрежите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: syrmaepon
Категория: Други
Прочетен: 1471731
Постинги: 653
Коментари: 2203
Гласове: 6317