Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.06.2023 12:04 - Пригожин в Минск. Без "вагнери" и дори не с цялата лична охрана. Не е арестуван.
Автор: syrmaepon Категория: Новини   
Прочетен: 1664 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Някои от офицерите на ЧВК са получили предложения за работа като инструктори на мобилизирани в полеви лагери. Включително и такива в Беларус. Според източници армията на ЧВК ще се върне към участие във воените действия.


image


image


Тагове:   война,   РФ,


Гласувай:
4



1. syrmaepon - @volyamedia :
27.06.2023 12:09
До 23 юни, според информация от източници в самата ЧВК, ЧВК "Вагнер" нямаше да бъде вкарана в Министерството на отбраната, разформирована или разформирована. Най-„доходоносните“ задачи за руското ръководство бяха изпълнени от наемници в Африка и Близкия изток, давайки им статут на военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация, предприемачи от близкото обкръжение на Путин биха създали международен скандал. Едно е, когато из Африка галопират въоръжени хора, които формално не са руски военни, това само ще накара сегашните европейски политици да изразят безпокойство и да надраскат изключително груб меморандум. Съвсем друго е, когато официални части на руските въоръжени сили се появяват в Либия, Южен Судан, Централноафриканската република и Нигерия. Това не е краят на меморандумите. Инициативата на Шойгу за формализиране на всички частни военни формирования засягаше регионални батальони, доброволчески наемни отряди, организирани от големи компании и държавни корпорации, и отряди на бивши милиции. В зоната на бойните действия е имало около 200 такива хора, според офицери от Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, е време да ги обединим в единна организационна структура. ЧВК "Вагнер" вече имаше своя структура, контролираше се от Главното управление на Генералния щаб (ГРУ) и идеята на Шойгу не засягаше "вагнеровци". Така че аргументите на Пригожин са предназначени за широка и не много осведомена аудитория.
Някои от участниците в, както Пригожин сега казва, „демонстрация на протест“, са в полевите лагери в Луганска и Донецка област, докато други остават в Ростов на Дон. Учебните бази на ЧВК в Молкино, центровете за набиране на наемници в регионите и останалата част от военната инфраструктура работеха и все още работят. Беше решено да се компенсира липсата на инструктори за сметка на офицери и младши команден състав на Вагнер. Някои вече са пристигнали, до месец ще пристигнат около 500-700 инструктори.
Пригожин е отлъчен от дейност по предоставяне на ЧВК. Може би временно, може би за постоянно. Някои хора от службата му за сигурност, включително и тези, които не са участвали в "протестната демонстрация", започнаха да бъдат викани на разпити във ФСБ.
цитирай
2. syrmaepon - @volyamedia :
27.06.2023 12:17

За отговорни за операцията са назначени Дмитрий Уткин и редица близки до него офицери. Уткин е първият командир на ЧВК под сегашното й име. Всъщност личната му позивна по-късно се превърна в името на наемническата компания. Участието на генерал Мизинцев беше скрито от обществеността, за което се казва, че самият генерал е много благодарен.
Сергей Шойгу и Валерий Герасимов на постовете си. В Министерството на отбраната и Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация се носят слухове, че и двете могат да бъдат пренаредени или преместени. Тези слухове се повтарят от Съвета за сигурност на Руската федерация, където се казва, че ако Шойгу бъде отстранен от Министерството на отбраната, тогава, така да се каже, с повишение, давайки му високопоставен пост в Съвета за сигурност или поставяйки го постави начело на Министерството на извънредните ситуации. Единственото име на възможен нов министър на отбраната, чуто от източници в Москва, е Дюмин, настоящ ръководител на Тулска област и бивш бодигард на Путин*. Той вече беше заместник-министър и по лична лоялност към президента не отстъпва на Шойгу. Източници от Генералния щаб прогнозираха назначаването на Герасимов за командващ в Сирия, а като основни претенденти за неговите места се смятат Суровикин или Теплински.
Управлението на икономическата част на ЧВК ще премине към друг, управлението на операциите ще остане в ръцете на Главното управление на Генералния щаб (ГРУ). Наемниците, дислоцирани в Африка и Сирия, ще продължат да работят под марката Wagner, може дори да не се наложи да се пререгистрират за работа в други компании (формално всички те се представят като специалисти от цивилни компании, създадени от Евгений Пригожин). Гледайте през следващите седмици смяната на собствеността и управлението на фирмите на Пригожин, опериращи в чужбина.
Тези наемници, които са участвали в „демонстрацията на протеста“, сега ще се регистрират или в Министерството на отбраната, или в Националната гвардия (в Ахмат, например).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: syrmaepon
Категория: Други
Прочетен: 1470689
Постинги: 653
Коментари: 2201
Гласове: 6317