Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.07.2013 09:34 - Червена роза за Станишев
Автор: syrmaepon Категория: Политика   
Прочетен: 6106 Коментари: 13 Гласове:
13

Последна промяна: 26.07.2013 11:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Това е моят пръв и последен червен пост


image

Бесни, сърдити пенсионери начело с Мишо Шамара - това е абсурден сюрреализъм достоен за Дейвид Линч или Кафка.Понякога си мисля, че последните двама са битували в някой предишен живот по нашите земи.По-абсурден кадър може да се роди само пак в България - комунист в кожено яке подарено от Буш предвожда рокери.

image

Направо - червени ескадрили...

Бих попитала участниците в антипротеста: знаят ли какво общо имат с Мишо Шамара ?


image



image

Разбираме, че Шамарът се влива в червените редици, но се питаме - това ли е лявата идея ? Поне аз се питам. За съжаление сърдитите пенсионери не си задават този въпрос. За тях е важно, че "момчето е наше", та дори и да е Ханибъл.

image

И тук, за мен, се появява най-големият проблем - изборът на кадри. Изобщо не бих се изненадала, ако в по-следващото правителство  Big Sha е дори министър - например на регионалното развитие и благоустройството. Нищо, че на рапъра това не му е  специалността. Даже напротив. Това е плюс. Защото някой трябва да подписва без да разбира какво.

И ето с този текст - аз протестирам. Това е моят протест. Не срещу лявата идея. Не дори срещу национал-социализма макар, че той често се намира до границата на диагнозата.
Не.

Протестирам срещу остарелия принцип на сляпата любов, подобна на тази на феновете на "Левски" и "ЦСКА". Любов необяснима, както е казъл поетът.


Забелязала съм, че в редиците на Столетницата от време на време се появява някой симпатичен и разумен партиец, който показва съвсем реални умения в управлението, но бързо бива натикан в ъгъла на глухата провинция. Защо? За да не засенчи някое вече изкачило се светило? А може би, защото е Честен и има Съвест. А такива другари, както знаем са опасни. За тези 23 години ние така и не разбрахме какво в същност трябва да променим. Не боята. Цветовете при плурализма са разрешени. Пък и както знаем не боята на фасадата е важна, а какво се крие зад нея. Истината е, че трябваше да променим Принципът. Принципът, който изгражда всичко - от най-малката организация до цялата Държава. Защото със стари принципи ново бъдеще не се гради. Не успяхме да извоюваме един нов принцип, при който доброто, свястното, честното е в предните редици, а не в задните кьошета.


Има и един друг проблем - предателството на националните интереси. Ако изобщо за другарите някога те са били важни или осъзнават, какво означава това. Нали в тяхната Конституция беше записано, че Партията / а не народът или Държавата/ е над всичко. За кой ли път сме изправени пред абсурда да се люшкаме между русофилство и еврофилство и никога, никога да не изберем българофилията. Може би това положение съдбовно е предначертано в онзи момент, когато не успяхме да защитим единствения верен избор - Александър Батенберг. И така и до днес

Но още не е късно. Все още има българофили, които искат да живеят тук в бъдещето и в България.

И в името на това, г-н Станишев трябва да си тръгне. Първо от Парламента, след това и от БСП. Или обратното. Виждам, че превозното средство е избрано. Сега само трябва да уточни и посоката: Брюксел или Москва.


За да живее България. Една нова България.
За да разработим един нов Принцип
За да дадем шанс на честните и съвестните в БСП


image




Тагове:   бсп,   протест,   Роза,   Станишев,   червена,


Гласувай:
13



1. анонимен - Нямам нищо против
26.07.2013 09:54
всеки да изказва свободно мнението си, или да протестира по въпроси от реалния живот.
Но когато подобно биологично недоразумение като "Шамара" се присъедини към някакъв протест, у мен заработва не само инстинкта за интелектуално самосъхранение, но и искрено съжаление към нещастницити, допуснали да бъдат представлявани от подобни нищожества !
цитирай
2. syrmaepon - Това е то сляпата любов )
26.07.2013 09:59
Това е то сляпата любов )
цитирай
3. tit - не го знам този!:)
26.07.2013 15:24
Знам, че взе още има достатъчно много българи, които не намират смисъл в това нелепо противопоставяне!:)
цитирай
4. pvdaskalov - Е. Сирме,
27.07.2013 22:18
Невероятно сполучлив постинг ни поднасяш.
Той ме подсети да проверя защо Шамарът е в редицата на червените рози. Ето какво намерих, но не си отбелязах откъде е. Заградил съм го в кавички, тъй като не е мой текст, а цитат:
"Песента на Биг Ша и Сарафа (която скверни българския трикольор - б.м.) докара скандала и до най-висшата управленска инстанция на България – Народното събрание. Лидерът на БСП поиска сметка от управляващите защо налагат цензура върху изкуството като привикват двамата певци на разпит. От парламентарната трибуна Сергей Станишев си позволи да поиска промяна в Основния закон на страната.
От ГЕРБ скочиха на червения лидер, че се подиграва с Конституцията. И му предложиха, без да пести най-нецензурните рефрени от песента, да я изпее публично по време на избирането си за лидер на европейските социалисти."
Ще припомня още нещо. Съвсем скоро имаше годишнина от спасяването на българските евреи, доколкото си спомням. Ако подхилкващото се лидерче наистина има еврейска жилка, защо остави сателита си Волен волно да нарушава реда при една среща с българския Президент. Защо допусна Правителството на БСП-ДПС-"Атака" да окървави протестиращите и защо се бие в гърдите, че няма да сдаде властта едва ли не, докато свят-светува? Ако не бях на 70, нямаше да остана и 70 минути в България да ме управляват такива келешчета.
Извинявай, Сирме, за острата ми реакция, но нали ония искат мирен протест?! Ратуват и за свобода на словото. Хак им е! Но има един пловдивски лаф, че куче срама няма...
цитирай
5. syrmaepon - Благодаря, Пиер, за коментара! Аз ...
28.07.2013 08:48
Благодаря, Пиер, за коментара! Аз този случай си го спомням, но не знаех, че тъй се е заканвал Биг Ша на герберите )))) понеже въобще не ме и интересуват изявите му. Обаче в случая се наложи.В Путинска Русия има вече прецедент и има министър на строителството рапър в една от републиките и то по тези причини, които съм написала.Страшно е да си го помислиш дори.
Но някои хора въобще не мислят, не само за България и за внуците си не мислят...
цитирай
6. lovertosimplicity - Микиииии, израдва ме с този пост.
28.07.2013 11:31
Отлични съждения!
Професионално оформление!
И и и и... ти знаеш какво диагонализирах изрично е на ниво.

Браво!
Заслужи баницата с кюфтета.

Рей
цитирай
7. syrmaepon - Ти зарежи тия диагностики, за об...
28.07.2013 12:21
Ти зарежи тия диагностики, за обществото има по-важни сега, хеле пък и от баница с кюфтета )))))
/Тия дни бях на кюфтета, ама баница нямаше/
цитирай
8. mt46 - Такива са
28.07.2013 21:11
артистите, интелектуалците ни /голяма част от тях/... А Веско Маринов - певецът на герберите?...
цитирай
9. shtaparov - По-добре...
28.07.2013 23:00
По-добре бяло-зелено-червена метла за станишев,а за "шамара"- един голям воеводски ритник в посока Белене!
цитирай
10. syrmaepon - Да не изброяваме кой на кого и кога е бил певец...
29.07.2013 08:15
mt46 написа:
артистите, интелектуалците ни /голяма част от тях/... А Веско Маринов - певецът на герберите?...


А колко певци биха поругали трикольора ? А колко от тях имат общо с продажба на дрога и проституция.Жалко , че ляво ориентираните позволяват престъпници да се загръщат с тяхното знаме и то единствено с користни цели.

До кога ? До кога сляпа любов ?
цитирай
11. tota - Сирме,
02.08.2013 08:51
Настало е време за крайни мерки, въпреки че не съм привърженик нова рана да се отваря. Разпускане на парламента, забрана на партиите и управление с наредби - закони. За кратък период. Докато парламентаризмът се възстанови в нормалните граници.
Някъде бях чела диалог между Андрей Ляпчев и Атанас Буров. Според тях 45 партии застрашават парламентаризма. А сега, колко са? И колко искат да ползват средства само чрез партийките си!!

Поздрави!!
цитирай
12. syrmaepon - Разбира се като няма законност, има ...
02.08.2013 18:51
Разбира се като няма законност, има много, които ще тръгнат да се вълзпозват. Най-трудно въстановими са моралните устои.
цитирай
13. atil - Актуално и точно! Жалко че напос...
04.08.2013 21:20
Актуално и точно! Жалко че напоследък рядко влизам в сайта на Блог БГ...
цитирай
14. syrmaepon - Приятелите винаги са добре дошли! )
05.08.2013 08:21
Приятелите винаги са добре дошли! )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: syrmaepon
Категория: Други
Прочетен: 1466242
Постинги: 651
Коментари: 2196
Гласове: 6311