Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.07.2013 08:43 - Ако се случи да живееш в империя,най-добре е да живееш в глухата провинция край морето
Автор: syrmaepon Категория: Други   
Прочетен: 2466 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 04.07.2013 08:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Горецитираната мисъл на Йосиф Бродски прочетох в блога на един френд.А причината да я изографисам синьо на бяло са плуващите в интернет сънища на един друг френд - Идеалиста

~~~

Днес пиша за първи път своя отчет от командировката си в тъмната страна...От тъмните фигури на тъмните машини, тъмните улици с техните тъмни домове, а в тях най-тъмните класифицират тъмнотата по степен на тъмност....Пълна тъмнина...Професор Хайфниц, обрисувайки ни в първи курс тъмната страна, казваше : "Там е така тъмно, че вие веднага ще видите всичко".


През първия ден на тъмната страна ме съпровождаше главния научен сътрудник на института по тъмните сили.Щом включих фенера, той се обърна към мен ии ме помоли да го изключа, защото нищо не се виждало.Където и да ходехме, аз нищо не виждах.Само чувствах....и усещах страх.Ако първите десет дни не преживееш,дишайки и миришейки цялата тази страшна тъмнота, то никога нищо няма да видиш.



image


  Първо видях тъмното море.После и тъмните планини.Ако знаехте само, колко красиво изглеждат тъмното море и тъмните планини.Видях тъмните хора.Както е известно,при нас на светлата страна, те ходят в тъмни дрехи и тъмни очила и само в тъмното време на денонощието в тъмни места.И нищо освен тъмните петна на техните сенки ние не виждаме.А тук те са без очила.И гледат на нас,така както гледаме ние на тях в светлата страна


image

 

 

Моят учител искрено се зарадва на моята тъмна адаптация,защото ни чакаше много работа.А това означаваше да изучим тъмната страна и тъмния живот на тъмните хора.

 

 

За пет дни аз изслушах около 30 тъмни истории на тъмни хора: за тъмната икономика, за тъмни дела, за тъмното правосъдие, за сенчестото правителство...


image

 

Изслушах, по време на тези интервюта, много истории, за това че, пропадат много тъмни хора и в това като че ли имат пръст светлите.И тези истории касаеха най-тъмните,техните съдилища и техните тъмни закони.

Сега стои въпросът, колко дълбоко ще влезем във взаимоотношенията си с тъмните.Проблемът е в самите тъмни.Защото те са като нас и също се замислят, какво се случва в техния тъмен свят и накъде се движи.Ще навлезат ли в още по-голяма тъмнота, или обратно, ще се приближат към нас.Политиците от нашата светла страна смятат,че тъмната страна трябва да си остане в своите граници и да не се разширява на запад и север...Нашият институт търси пътища за взаимопроникване на двете страни.


image


Събудих се от шума на телевизора и яркия жълт цвят...Оказа се,че след поредната авария след поредния дребен дъжд, електричеството прекъснало, а аз съм заспал на дивана..По телевизията съобщаваха, че се издирва мъж с черни коси и тъмно лице.А после показаха репортаж от някакъв взрив...

Изключих телевизора, а после и лампата.Отново стана тъмно.Спомних си в тъмното последната фраза на моя учител преди да се събудя: "Този, който поиска, ще види и в тъмното, а който не поиска, и на светло, ще закрие очи.Ние сме толкова светли, колкото те - тъмни."

~~~
  Това беше сънят на един дагестански идеалист.И няма значение в коя глуха провинция се развива действието от съня - Дагестан край Хазарско море или Българя край Черно, тоест Тъмно.Както няма значение, коя е Империята.Империите се сменят една след друга, а тъмнотата става все по-черна и гъста ...



Тагове:   сън,   тъмна страна,


Гласувай:
4



1. pioneer - Вчера гледах немски документарец ...
04.07.2013 09:23
Вчера гледах немски документарец за украинската олигархија/тајкуните. Оженил ќерка на локалниот партиски шеф преди 25 години и сега располага со имот вреден 5 милијарди Евра.
Исти беха како на картините горе! :-(
цитирай
2. syrmaepon - Те са )))
04.07.2013 09:32
няма начин - тъмната страна съществува ) всички от бившата империа са с подобни биографии...Във вашата глуха провинция как е ?
цитирай
3. pioneer - Съштото состојание! Един на един! ...
04.07.2013 09:50
Съштото состојание! Един на един! Се се поклопува!
Според мене лекот е прво и прво уништуване на църквата православна и напуштане на кирилицата - прифаќане на латиницата!
Без това нема одене напред!
Ататурк ни треба един! Да беси тие со брадите долги!

цитирай
4. pioneer - Тие со брадите дават пример на об...
04.07.2013 10:25
Тие со брадите дават пример на обикновените хора како треба да се ходи на поклонение кај тајкуните олигарсите!
Мамка им!
Мамка им!!!!!!
Много съм гневен!
цитирай
5. lovertosimplicity - Да, но...
04.07.2013 10:56
по-добре да владееш И тъмната страна на Силата /когато си вярваш/, отколкото само Светлата.
Практиката показва, че често само Светлата не стига.
Дори понякога и Тъмната не стига, но поне резултатите са по-добри.
Важен елемент в случая е "когато си вярваш"...


Поздрави, Загиии!
цитирай
6. syrmaepon - мдааа,сложно ни е положението
04.07.2013 11:00
мдааа,сложно ни е положението
цитирай
7. pioneer - всеки сам за себе си решава
04.07.2013 11:13
Всеки сам за себе решава.
Faust - Гьоте.
Въпросът гласи: в каква среда ще живеят децата ви, ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: syrmaepon
Категория: Други
Прочетен: 1467623
Постинги: 652
Коментари: 2197
Гласове: 6314